A Team Toth második napja Jerezben

2007.02.23. 10:49

Az összesített teszteredményt nem befolyásolta a jerezi teszt második napja, hiszen az időjárás nem volt kegyes a Jerezben hajtó 250-es mezőnyhöz. A pályát szinte egész nap eső áztatta. Összetettben tehát a tegnapi eredmények a mérvadóak, azaz a magyar csapat versenyzője volt a leggyorsabb a jerezi első IRTA teszten. A mai nap időeredményei a versenyzők merészségén múltak jórészt, hiszen a pálya egész nap vizes volt, délután alig egy órára száradt fel csak, de akkor is néhány kanyar erősen vízfoltos maradt még. Barberá csak ebben az órában merészkedett ki a pályára, elővigyázatosságból nem küldték ki a szerelői, hiszen nem akartak kockáztatni egy esetleges bukást. Nem is kockáztatott, csak 1-2 beállítást próbáltak ki, ennek tudható be a 8. helyezése. Tóth Imi viszont mindenáron ki akart menni a pályára, hiszen még sosem motorozott 250-es géppel vízen. Sokáig a 4.-5. helyen volt, aztán 29. kör után behívták a boxba, végül a 11. helyen zárta a napot.

Héctor Barberá:
"Ha nem enyhült volna az idő, ki sem mentem volna ma a pályára, hiszen nem kockáztathatok egy felesleges bukást. Tegnap kicsúsztam egyszer, örülök, hogy azt simán megúsztam. Az én esetemben nem igazán volt haszna a mai napnak, sajnos ilyen félig száraz, félig vizes időben nem lehet a beállításokkal dolgozni, ezért csak pár kört motoroztam. Elégedett vagyok a teszt végeredményével, hiszen én bizonyultam a leggyorsabbnak, ami mindenképpen bíztató. Pár nap múlva Katarban folytatjuk, remélem ott is hasonlóan jó eredményeket sikerül majd elérnünk, kemény küzdelem lesz, hiszen a mezőny nagyon erős az idén!"

Tóth Imi:
"Mikor reggel meghallottam az eső kopogását, egy percre sem merült fel bennem, hogy ne motorozzak ma. Mindenképpen szerettem volna kipróbálni a 250-es gépet esőben is, és nagyon pozitívan csalódtam. Sokkal biztosabban tudom a pályán tartani a gépet, mint a 125-ös motort hasonló körülmények között. Aoyama idejét leszámítva (aki 8tizedet vert a mezőnyre), csak 1,8 mp-re vagyok az elejétől és a 7.-től a 11. helyig szorosan követjük egymást az időeredményekkel. Elégedett vagyok mindkét nap eredményével, örülök, hogy sikerült teljesítenem a tesztre kitűzött célt és eddig megálltam a helyem a mezőnyben. Most Katar következik, az a pálya, ami mindig is a mumusom volt, de lehet, hogy a 250-es géppel más érzés lesz majd."