Háromhengeres hatszázas a láthatáron

2007.03.06. 09:03

A Triumph elég szegényes kollekcióval jelent meg ősszel a kölni, majd a milánói motorkiállításon. Egyedüli újdonságként a 1050-es Tiger árválkodott a pirinyó standon. Ennél többet vártunk a gyárégés után új lendületre kapott angol motorgyártól. Nem kell megijedni, nem állt meg a munka a szigetországban, készülnek az újdonságok, ha még nem is verték őket nagy dobra.

Elsőként a szerte Európában legnépszerűbb hatszázas kategóriát célozta meg a Triumph. A Daytona 675 sportgép blokkját felhasználva, a Speed Triple mintájára készül a Street Triple, azaz a Triumph legújabb középkategóriás csupasz utcai gépe. Időközben olyan pletykák is járták a világhálót, hogy inkább Sport Triple-nek nevezik majd a kicsi háromhengerest.

Az újdonság külsejében nagyon fog hasonlítani a Speed Triple-re, ami annyiszor elnyerte már az újságírók és a motorosok elismerését, így jellegzetessége lesz a két kerek első lámpa és a felhúzott kipufogódobok. A blokkon kívül a futómű, a fékek és a váz is a Daytona 675-től érkezik majd. A legjobb dolog minden bizonnyal mégis az ára lesz a motornak, amit az angol gyár igyekszik igen alacsonyra belőni, hogy még a nagyon olcsó Suzuki GSR600 vásárlói is elbizonytalanodjanak 2008-ban.