Moto Morini MM3

2007.04.10. 10:58

Mostanság a legendás olasz motorgyárak fellendülését éljük. Egyre másra kerülnek ki a tervezőműhelyekből az eszelősen szép formavilágú olasz dizájngépek, és nemcsak a legnagyobb gyárak engedhetik meg maguknak az újítást. Ki tudja honnan, de a kisebb - hova tovább már rég bezártnak hitt - márkák is tudtak pénzt szerezni fejlesztéseikhez.

Ilyen kis olasz gyár a Moto Morini is, mely 2004-ben jelent meg ismét a színen a 91/2-lel. A csupasz bringát nemsokára követte a kis idomos Corsaro, míg idén még sportosabbra fogta a Morini a figurát a Corsaro Velocével. A tervezők azonban további lehetőségeket találtak az 1200 cm3-es V-esben, és létrehoztak egy kaland-túra koncepciót, az MM3-at.

Mindhárom modellnél ugyanaz a motor szolgáltatja az alapot, az 1187 cm 3-es, V2-es Bialbero CorsaCorta motorhoz az MM3 esetében 125 LE-t ígér a Moto Morini. Az MM3 vázhoz erősített fejidomot, magasabb és kényelmesebb ülést kapott márkatársainál, valamint fly-by-wire (azaz elektromos) gázt. A stílushoz jól illik az ABS, így persze lesz az is, sőt kipörgésgátlóval is felszerelik.

A hírek szerint a közeljövőben még két modell bemutatása várható, de a rajzolók mappáit egyelőre jól elzárta a Moto Morini, így csak tippelni tudunk, hogy az egyik egy fullidomos sportmotor, a másik pedig egy vérbeli cruiser lesz.