BMW motorokkal védik a magyar határt

2007.07.05. 16:41

A BMW Magyarország márkakereskedése, a Wallis Motor Pest nyerte a Határőrség legújabb járőrmotorjaira kiírt közbeszerzési pályázatot. A Schengen Alapból finanszírozott tender keretén belül vásárolt 21 darab BMW F 650 GS Dakar típusú modellt június 23-án, a Határőrség Napi rendezvényen, ünnepélyesen adták át. Az F 650 GS Dakar az F 650 GS hosszabb rugóúttal rendelkező, terepre még alkalmasabb változata. A motor átlagfogyasztása vezetési stílustól függően 3,2-4,5 liter, amely kategóriájában kimagaslóan alacsonynak számít. A járőrmotorokat az igényeknek megfelelően oldaldobozokkal és bukókerettel is felszerelték, illetve a Wallis Motor Pest a motorokhoz egyenként négy darab System 5 típusú bukósisakot is szállított.

„Nagyon örülünk, hogy megnyertük a pályázatot, és ezúton hozzájárulhatunk határaink védéséhez. Számunkra a pályázat érdekessége az volt, hogy a motorokat és a bukósisakokat a Határőrség által megadott zöld színre kellett festeni” – mondta Gresa Attila, a Wallis Motor Pest motorkerékpár üzletágvezetője.

„A 2004-ben megkezdett és a fenti ünnepélyes átadással zárult, EU-s forrásokból megvalósított járműfejlesztési programunk során valamennyi beszerzési eljárás közös jellemzője volt az eszközökkel és szállítóikkal szemben támasztott nagyon szigorú követelményrendszer. A nyílt, Uniós szinten is közzétett pályázat, megítélésünk szerint eszköz és szállítója tekintetében is megnyugtatóan zárult. A szakmai berkekben is magas műszaki színvonalúnak és tartósnak jellemzett motorokat a Határőrség a zöldhatár őrizetével összefüggő feladatok mellett a mélységi rendészeti tevékenység során is alkalmazni kívánja, amelyet azonban meg kell, hogy előzzön a motoros állomány alapos képzése” – nyilatkozta Radóci Tibor, a Határőrség műszaki szakterületének képviselője.

A Határőrség eddigi legnagyobb járműbeszerzési tenderének keretén belül beszerzett járőrmotorokra a Wallis Motor Pest három évig a teljes szervizelést is vállalta.