Kisebb tanknak örülnek a bergesek

2007.07.13. 08:32

Az off-road gépek nyári bemutatói javában zajlanak, pedig még csak a nyár közepén járunk. Nem csoda, az őszi edzéseken már a 2008-as modellekkel csapatnak sarat, homokot a versenyzők. A KTM égisze alatt működő, gyárilag versenykész krossz, enduró és supermoto motorokat építő Husaberg is bejelentette 2008-as fejlesztéseit. A legjobban várt alkatrész, amit sokan kritizáltak a Bergnél, a benzintank. Szerencsére 2008-ra az enduró modellek mindegyike megkapja a kis, 7,5 literes tankot, ami jóval keskenyebb, illetve nem ér le annyira.

Az új tank által a karburátoron lévő szívató kihúzása is könnyebb lesz hideg motornál. A régebbi Husaberg tulajoknak is öröm ez, mivel felszerelhető minden 2000 utáni modellre. Az enduró modelleken 2008-tól feketék a felnik, és mart aluból készülnek a kerékagyak, valamint immár ezekre is hullámos féktárcsákat szerelnek elöl és hátul egyaránt. Változtattak a futómű beállításán, valamint újra programozták a gyújtásgörbét a jobb teljesítményleadás érdekében, valamint egy halom kékre eloxált, mart alu alkatrész került fel az enduró és supermoto modellekre egyaránt.

A legújabb Husaberg motorokkal a magyar off-road rajongók szeptember 7-9. között találkozhatnak a KTM Fesztiválon, a Hungaroringen, ahol akár ki is próbálhatják őket.