A Team Toth versenyzője az első rajtsorban

2007.07.14. 12:20

A Német Nagydíj első napján elég borongós volt az ég, de végül az eső elkerülte a versenypályát. A Team Toth Aprilia spanyol versenyzője, Hector Barbera elégedetten zárta a mai napot, hiszen a szabadedzésen a legjobb, míg az időmérőn a negyedik legjobb időt futotta. Hectornak lehetősége volt több dolgot is kipróbálni a vasárnapi futamra, sokat dolgoztak a gumikkal, hogy kiküszöböljék az elmúlt versenyeken jelentkezett nehézségeket. A spanyol bízik abban, hogy holnap még gyorsabb lehet, szeretne még előrébb kerülni a rajtrácson. Tóth Iminek nem alakult ilyen jól az első napja. A magyar versenyző nem elégedett az első rugózással, nehezen tudja bevenni a kanyarokat, súlyos másodperceket veszítve ezzel. Ennek ellenére több mint egy másodpercet tudott gyorsulni a reggeli idejéhez képest. Imi reménykedik, hogy holnap megtalálják a megoldást és sikerül beállítani a futóművét, hogy a vasárnapi futamon ütőképes lehessen.

Héctor Barberá – 4. ideiglenes rajthely - nyilatkozata:
“Úgy tűnik a dolgok jobban alakulnak, mint az elmúlt hétvégéken. Reggel jó volt minden és sikerült jó időt futnom, nyugodt, kiegyensúlyozott motorozással. Délután sokat dolgoztunk a futamra való felkészüléssel, mert eddig mindig a versenyen vallottunk kudarcot. Több gumit is kipróbáltam és többé-kevésbé egyenesben vagyunk a futamot illetően. Természetesen azon is sok múlik majd, mennyire változik az időjárás, hiszen ez a tényező is nagyon sokat nyom a latban. Negyedik vagyok, de nem vagyok teljesen boldog, mert úgy érzem, első is lehettem volna. Nem rossz az időeredményem, de ha érzed, hogy jól mész, akkor mindig jobb eredményt vársz. Remélem tudok javítani szombaton.”
Tóth Imre – 23. ideiglenes rajthely – nyilatkozata:
“Nem vagyok egyáltalán elégedett, a motorom nem volt a legjobb pénteken. Nem találtuk a megoldást, nem tudtunk javítani a problémákon és nagyon nehéz volt irányítanom az Apriliát. Nagyon rossz az eleje, nem tudok megfelelő féktávokat venni, hogy rákészüljek egy kanyarra, ami egy ilyen szűk pályán amúgy sem könnyű. Apró előrelépést azért tettünk, hiszen egy másodpercet gyorsultam, de ez még így is kevés. Nagyon sokat kell holnap dolgoznunk és igazán remélem, hogy meg tudjuk majd oldani a problémát.”