Végre Európában a MotoGP mezőnye

2001.05.06. 15:56

 
   
   

A hétvégén kerül megrendezésre az első európai GP futam, a Gran Premio Marlboro de Espańa. A spanyolországi Jerezben rendezett verseny pénteki edzésén már élesben húzták a GP sztárok a 2 ütemű motorok szarvát, mivel az esetleges szombati rossz időjárás megtréfálhatja a pénteken keveset mutató trükközöket.


125GP: Az olasz Max Sabbatini szerezte meg az átmeneti edzés elsőséget, annak ellenére hogy látványosan eldobta Aprilia-ját, egyenesen bele a spanyol Toni Elias Honda-jába. Nobby Ueda is bemutatott egy látványos szaltót, melynek eredményeképpen nem is tudott tovább részt venni az edzésen. Szenzációsan sikerült az első edzés Talmácsi Gábornak, aki hosszú évek után az olasz Racing Service csapatnál idén egy teljes versenyszezonra kapott VB szerződést. Talma itt már a 15. edzésidőt produkálta, és mindössze másfél másodperccel maradt csak el az elsőtől úgy, hogy a motorja min. 5 km/h-val lassabb a legjobb gépeknél. Gratula! Jelenlegi sorrend: Sabbatini, Ui, Jenkner, Cecchinello, Perugini, Nieto Jr., Nieto, Poggiali, Elias, Sanna.

500GP: Az olasz Valentino Rossi ismét uralta a pályát, bár honfitársa Capirossi többször is orra alá dörgölt egy-egy jó időt, de végülis meggyőzően szerezte meg az átmeneti első rajtkockát. Két japán versenyző is, Abe és Nakano, hozta jó formáját, de sajnos Haga nem remekelt éppen. Érdekesség a nálunk is sokat versenyzett Vladimir Castka indulása a Paton versenygépével, igaz egyelőre nem volt mérhető ideje. Jelenlegi sorrend: Rossi, Abe, Nakano, Capirossi, Biaggi, Barros, Roberts, McCoy, Ukawa, Criville.

 
   
   


250GP: A tavalyi 125-ös világbajnok, olasz Roberto Locatelli, ezen a napon a leggyorsabbnak bizonyult, annak ellenére hogy Katoh is ott volt a pályán. Megjegyzendő, hogy az első 10 motor közt 8 Aprilia RSV250 van, mindössze a két Movistar Honda tudott az 5-6. helyekre ékelődni. Jeremy McWilliams végre ismét a mezőny legelejére motorozta be magát, ellenben Katoh-val, aki némileg csalódást jelentett, főleg az eddigi 2 futamgyőzelme utáni csak a 6. idővel. Jelenlegi sorrend: Locatelli, Melandri, Lucchi, McWilliams, Alzamora, Katoh, Battaini, Harada, Nieto, Debon.