A Ducati GP motort épít!

2001.05.06. 15:56

 
   
   

Világszenzációt jelentettek be a jerezi GP futam pénteki edzésnapján. A Ducati belefog egy négy ütemű GP prototípus versenygép tervezésébe, azzal a céllal hogy tanulmányozza a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon való részvétel esélyeit az új, 2002-től érvényes szabályok szerint.


A bejelentés mindenképpen meglepő, hiszen eddig igen ügyesen titkolták és tagadták a Ducati illetékesei, hogy a nagy hírű olasz gyárnak ilyen irányú tervei lennének. A Ducati Motor Holding SpA. a gyári versenyrészleget, a Ducati Corse-t bízta meg a 4 ütemű prototípus tervezésével és annak vizsgálatával, hogy vajon a gyár a rangjához méltó esélyekkel tud-e majd részt venni a GP sorozatban. Az eredmények (17 egyéni és csapat világbajnoki cím 1990-től a Superbike VB-ken) ugyanis kötelezik a jó szereplésre, ha a részvétel mellett döntenek majd véglegesen.


Az új motorról nem sokat lehet tudni, az valószínű csak, hogy szintén desmodromic vezérlésű V2-es hajtóművel építik majd a Ducati hagyományoknak megfelelő térhálós csővázba. Egyelőre nem volt semmiféle utalás arra, hogy a gyár visszavonulna a Superbike sorozattól, mivel a Gran Prix-t a forradalmian új megoldások kifejlesztésére kívánják majd használni.