Benelli Tornado Superbike készülődés

2001.05.16. 20:54

 
   
   

A nagyhírű olasz motorkerékpárgyártó Benelli, idén ünnepli a gyár fennállásának 90. évfordulóját. Ezt kihangsúlyozandó a Tornado 900-as szinte majdnem készen áll a Superbike Világbajnokságon történő bemutatkozásra.
A hagyományok kötelezik a céget a jó szereplésre, eddig két világbajnoki és három TT győzelemmel rendelkeznek a korábbi évekből, és most a végső teszteket végzik a Superbike VB-re szánt versenygépen azután, hogy a múlt évi Isle of Man versenyen a sajtóbemutató már megtörtént.
A tesztelésben és a versenyzésben egyaránt jelentős szerepet kap a 37 éves ausztrál Peter Goddard, aki korábban Hosszútávú Világbajnokságot is nyert, és igen nagy tapasztalatokkal rendelkezik az új superbike motorok versenyben való tesztelésében. Elég azt megemlíteni róla, hogy a most jól szereplő Aprilia-k első gyári versenyzője és teszt pilótája is ő volt.
Az első teszt napok április 23. és 24. közt zajlottak Olaszországban, a Mugello versenypályán. Goddard elég hosszú időn keresztül nyúzta a gépet, különféle váz és motor alkatrészeket tesztelve.
Megkezdődhetnek az új hajtómű erejét szolgáló tesztelések, további fejlesztések. A Benelli Tornado első hivatalos bemutatkozását a június 24-i San Marino-i világbajnoki futamra tették, amelyet Misanoban rendeznek meg. Ez nem lesz egyszerű eset, tekintve a rendelkezésre álló idő rövidségét, de a gyár a közönség nagyfokú érdeklődését reméli.