300 darab Foggy Ducati Monster csak a NET-ről

2001.05.16. 21:11

 
   
   

Az MH900e és a 996R sikeres, interneten keresztüli árusítása után a Ducati korlátozott - összesen 300 - darabszámban, speciális kivitelű Ducati Monster S4 Fogarty modelleket fog árusítani kizárólag ezen az online értékesítési csatornán keresztül.
A rendeléseket június elejétől adhatják le az érdeklődők 500 Euro kíséretében.

A speciális modelleket számos egyedi tulajdonság jellemzi: egyedi festés Aldo Drudi által, aki olyan embereknek tervezett eddig sisakokat, mint Mick Doohan, Max Biaggi, vagy Eddie Irvine. A tankon egy Foggy logo látható majd, a faridomon pedig ott lesz a startszám fehér négyszöge. Az ülés is egyedi, két tónusú, fekete-vörös színben pompázik és speciális, csúszásmentes anyagból készül. A szénszálból készült első sárhányót a Ducati Corse versenyrészleg emblémája díszíti. Szénszálas anyagból készül az alsó motorvédő, a hűtő légterelői, a hátsó hengerhez két légterelő, valamint a hátsó sárvédő is.

A különlegesség a széria S4 Monster 916 köbcentiméteres hajtóművét kapta meg, de a gyár kínál opcionálisan egy tuning kittet is, ami egy magasabban elvezetett Termignoni kipufogó rendszerből, átprogramozott motorvezérlő elektronikából, speciális légszűrőből és légszűrőfedélből áll.
Ezen okosságok segítségével a Foggy Monster a széria 101 lóereje (8750 ford/perc) 110 lóerőre növekszik (9750 ford/perc). A jobb gyorsító képesség érdekében az S4 széria 37 fogas hátsó lánckereke helyett egy 39-es fogaskereket kapott. Az első villák titán-nitrit bevonatot kaptak, a súrlódás csökkentése miatt, opciónálisan kormány lökésgátlót is kínál a gyár a Foggy replikához.
A gép igazán exkluzívra sikeredett, így az ára is az lett, amely 18.000 Euro (kb 5 millió forint). A szintén nem rossz, széria S4-ből ennyi pénzből kettőt is tudnánk venni, igaz a Foggy Monster Replica-hoz szériában jár az első-hátsó motortartó állvány, és egy Ducati emblémás takaró ponyva. Így már biztos megéri!