Moriwaki MP101: A személyre szabott luxus

2001.05.21. 15:55

 
   
   

A híres japán tuning cég, a Moriwaki, az utóbbi években erősen koncentrál a Honda különböző típusaira, most épp a Honda SP-1 modelljét vette kezelésbe. A Tokiói Motorkerékpár Kiállításon bemutatott újdonság az MP101 névre hallgat, és az utcára is legalizált gépezet 150 lóerőt produkál a főtengelyen.
A fejlesztésben az ex GP versenyző Wayne Gardner is aktívan részt vállalt. Minden darab egyedileg készül, kizárólag rendelésre. Idén 30, jövőre 30-40 darabot szándékoznak gyártani és értékesíteni.

A módosítások, amelyek a 150 lóerőt eredményezik a gyári 135 helyett: a hajtómű belső részeinek átdolgozása, új vezérműtengelyek, átprogramozott motorvezérlő elektronika, Moriwaki Teardrop komplett titán kipufogó rendszer.
A motor többi része sem maradt érintetlenül. A futóművet a vásárló saját igényeinek és pénztárcájának megfelelően állíthatja össze 4 különféle szettből, a gyárihoz közelitől egészen a teljes verseny futóműig. Az idomok is lecserélődtek a Moriwaki saját, könnyű üvegszálas termékeire, beleértve az egyszemélyes ülésidomot is. A kerekek az olcsóbb verzióban a gyári Honda kerekek maradtak, a drágább példányok viszont a méreg drága könnyűfém Marchesini felniken gurulnak. A tank is megváltozott, méghozzá egy 24 literes alumínium versenytankra, amivel az egész motor úgy fest, mintha most szabadult volna valamelyik versenypályáról.

A ritkaságot Japánban is kizárólag a Passage motoros üzletek árulják, és ők exportálják Amerikába és Európába is. Az ára igencsak függ a kiviteltől, de a legolcsóbb verzió is 6 millió forint körül alakul, és ehhez még hozzá kell számolni a szállítási költségeket is. Gyűjtőknek és újgazdag hobbistáknak különösen ajánlott.