Mick Doohan Valentino Rossi-ról

2001.05.25. 18:23

 
   
   

Rossi lenyűgözte a közönséget mindössze második 500-as idényének kezdetén. Nyert Suzuka-ban, Welkom-ban, és Jerez-ben, és legutóbb harmadik helyen végzett Le Mans-ban. Nem csoda hogy ezzel a teljesítményével még a korábbi ötszörös 500-as világbajnok dicséretét is kiérdemelte, pedig Mick Doohan nem arról híres, hogy bárkiről is elhamarkodottan nyilatkozna, és főleg nem túlzott elismeréssel. Még a Le Mans-i hétvégén nyilatkozta ezt ifjú támogatottjáról:

Valentino úgy motorozik egy 500-as géppel, mint ahogy azzal kell, azaz teljes erőbedobással hajt. Sok más, 250-es világbajnokságot nyert pilóta nem volt képes igazán az 500-as kategóriában nagy eredményeket elérni, mert nem tudtak eltérni a 250-es vezetési stílusuktól. Valentino megtanulta ezt, egyből felállítja a motort amint az a kanyar kijáratánál lehetséges és a pálya széle felé haladva gyorsít ki. Nem pedig a 250-ben megszokott stílust folytatja, ahol egy folyamatos íven jönnek ki a kanyarból.
Igen sokat dolgozott ő ezen, sokkal többet mint én valaha is. Rengeteg videó felvételt nézett meg, olyanoktól mint Kevin Schwantz, Wayne Rainey és jómagam. Kiszemezgette azokat a részleteket ezekből a felvételekből, amelyeket fel akart használni a saját stílusához. Ezenkívűl órakát töltött esténként a műhelyben a szervíz csapattal.
Úgy vélem nehéz dolguk lesz a többieknek együtt menni majd vele, vagyis vele menni még talán, de igazán támadni majd őt, hát az lesz igazán nehéz ügy számukra.