Egyszer csak leáll a motor!

2001.05.31. 13:41

 
   
   

Minden 2001-es GoldWing-et visszahív a Honda, alig pár héttel az árusítás megkezdése után. Két hibát észleltek, amelyek a motor leállásához vezethetnek menet közben .
Bár egyik sem annyira vészes, hogy komolyabb károsodást okozhatna a hajtóműben. Az egyik probléma a motor leállító kapcsolónál merült fel, amely rossz minőségű utakon a rázkodás miatt aktivizálhatja magát, leállítva ezzel a motort menet közben. A hibát módosított csere kapcsoló alkalmazásával szüntetik meg.
A második hiba eléggé hasonló az elsőhöz, bár kissé bonyolultabb eset annál. A főtengely jeladó rotorja, - amely elektromos impulzusokat közvetít a vezérlő számítógépnek és a gyújtó rendszernek -, meghibásodhat, amikor a motor hosszantartó, magas fordulatú terhelésnek van kitéve. Az eredmény ismételten csak hajtómű leállás.

Európa más részein, ahol megvásárolható már az új GoldWing, értesítették a vevőket. Nálunk, mivel hivatalosan nem szerepel az árlistán, nyilván nem sok ilyen motorkerékpár tulajdonos lehet. De akinél mégis egy ilyen gép álldogál a garázsban, annak a Honda Hungary tud felvilágosítást adni a visszahívás részletes lebonyolításáról.