Az Ördög

2001.06.21. 13:15

 
   
   

Kaliforniában mindig is tudtak élni, legalábbis a filmekben mindig így van. Bár akinek egy ilyen egyedi chopperre telik, annál nem kétséges hogy legalább a fedezete megvan rá, hogy igazán tudjon élni. Ugyanis az El Diablo névre keresztelt, szinte teljesen kézzel gyártott motor ára átszámítva kb. 25 millió forint!

A gyártó a kaliforniai West Coast Choppers, amelynek neve igen jól cseng az amrikai bikerek közt. Mostantól pedig az El Diablo a zászlóshajójuk. Az első kerék 19, a hátsó pedi 18 colos, ami egy kicsit nagyobbnak tűnhet, mint az egy hagyományos choppernél megszokott. A négy dugattyús első féknyergek és féktárcsák teljesen egyediek, mind aluminium öntvényből készültek.

A 39 milliméteres átmérőjű első villák a versenysportban is jól csengő Race Tech cégtől érkeznek, de jóval deltásabbnak néznek ki, mint valójában, köszönhetően a vastag külső csőnek. Az acál csővázból készült váz homokfúvással lett színezve élénk vörösre, hogy minél jobban kiemelje a sok króm alkatrész csillogását. A gép merev hátsó vázasnak tűnik, de nem az, mert egy, az ülés alatt jól elrejtett hátsó rugóstag csillapítja az úthibákat.

A motorblokk is meglehetősen egyedi, a Patrick Racing által felkészített 1600 köbcentis V2-es motor 112 lóerőt tud, és 100 Nm felett van a nyomatéka. A motor blokkját, a hengereket és a hengerfejeket szintén kézzel alakították ki egy tömbből. A légszűrőház, a benzin tank, az első és hátsó sárvédők alumínium lemezből lettek kivágva. Aki ilyet szeretne venni a félretett koszt pénzből, az jó lesz ha igyekezik kicsit, mert mindössze 20 darab gyártását tervezi a cég, és a várakozási idő csekély 18 hónap. További infomációk a West Coast Choppers oldalán találhatóak.