Suzuki GSX-R fesztivál Kevin Schwantz-cal

2001.06.21. 13:40

 
   
   

Idén nyáron is megrendezik a nagy európai Suzuki GSX-R fesztivált. Rengeteg híres sztárvendég is megtiszteli jelenlétével az eseményt. Ezek közül a legnevesebb talán az amerikai Kevin Schwantz lesz, aki 1993-ban nyert gyorsasági világbajnokságot az 500 köbcentis géposztályban.

A hepeningnek az angol Brands Hatch-i versenypálya ad otthont, pontosan egy héttel a szintén ott rendezendő Superbike világbajnoki forduló után. Schwantz úgy nyilatkozott, már alig várja, hogy újból Angliába látogathasson, mivel igen kedveli az országot és az ottani motoros életet. Rajta kívül ott lesz még Kevin Carmichael motoros kaszkadőr, a Suzuki brit superbike csapata, és a háromszoros brit superbike bajnok, Niall Mackenzie is.

A Suzuki tulajdonosok a pályán tolhatnak pár kört, remélhetőleg Kevin Schwantz-cal együtt, aki valószínűleg képtelen lesz ellenállni az ott lévő superbike gépek csábításának, és szintén megy pár kört az aszfaltcsíkon, sőt egy szerencsés nyertes egy gyári superbike versenygépet is kipróbálhat.

Mindez csak a fénypontja lesz az augusztus 3-i pénteki napnak, ugyanis a krosszgépek kipróbálásán kívül, a négykerekű squad-ok és a 4x4 meghajtású Suzuki terepjárók is tesztelhetők lesznek majd. Aki esetleg arra szeretne kirándulni egy nagyot, itt talál további információkat.