MotoGP játék GameBoy konzolra

2001.06.25. 10:18

 
   
   

A THQ Inc. bejelentette, hogy az egyik legsikeresebb motorszimulátor, a MotoGP-t portálni fogja a Nintendo új konzolgépére, a GameBoy Advance-re is. A megjelenést idén őszre tervezik.
A MotoGP egy négy játékos üzemmódot is kínál, és mind a három (125, 250, 500) géposztályban a világ jelenleg legjobb versenyzői ellen versenyezhetünk, a világbajnokság valójában is használt 16 legszebb pályáján. Az időjárást is megpróbálják majd minél valósághűbben visszaadni, ugyanis köd, eső, besötétedés nehezíti majd a virtuális versenyzők dolgát.

A játékosok 12 versenygép közt választhatnak majd a Honda, Yamaha és a Suzuki típusai közül, és ezeken a valóságban is létező, szinte mindenféle beállítást megváltoztathatnak. Tim Walsh, a THQ alelnöke úgy nyilatkozott, hogy minden létező tulajdonságát kihasználva a Nintendo új hordozható konzolgépének fejlesztik a játékot, és méltó lesz a MotoGP PC-s verziójához, sőt mivel az még 1999-es kiadás, és azóta megváltozott körülményekhez igazítják majd a szimulátort.
Én személy szerint abban is reménykedem, hogy a PC-s verziója is minél hamarabb megjelenik majd a játéknak, bár nyilván nagyon ott van, amikor valaki a BKV-n épp valentinorossisat játszik az új GBA konzolon.