Ünnepi BMW jótékonyság

2001.06.25. 10:23

 
   
   

Különös jótékonysági aukciót kezdeményezett a múlt héten a BMW az Interneten. Tette mindezt a BMW berlini gyárából kikerült egymilliomodik motorkerékpár megünneplése céljából.
Ez a gép egy BMW R 1150 RT luxus túragép volt, és mindössze 1 dolláros kikiáltási áron került fel a Yahoo! árverési oldalára, ahonnét június 17-ig a legmagasabb ajánlatott tevő vásárló vihette haza a speciális kivitelű modellt. Az ebből befolyó összeget a gyár az UNICEF javára utalja majd át.

A történelmi BMW kétkerekű igazán pazar kivitelű, a fényezése főnix szürke metál és dér kék metál színek kombinációjából áll. Ez a tradicionális BMW fényezés az 1973 és 1976 közt épített R 90 S gépekéhez hasonló, és most visszatért az egymilliómodik berlini BMW-nél. A kiemelkedő dízájn és az egyedi fényezés klasszikus eleganciát kölcsönöz az R 1150 RT-nek.

A berlini gyár és a motorkerékpár részleg igazgatója, Marco V. Maltzan magyarázta el az aukció célját: Ez az R 1150 RT különösen fontos számunkra. Nyolc egymást követő rekord év, és most az egymilliómodik motorkerékpárunk Berlinből, mindez azt bizonyítja nekünk, hogy helyes úton járunk a cég filózofiájával kapcsolatban. Ez az oka, hogy az aukcióra bocsátás és jótékonysági adakozás mellett döntöttünk.