Moto Guzzi Le Mans

2001.06.25. 10:58

 
   
   

A Moto Guzzi idén ünnepli 80. születésnapját. Nem is ünnepelhetné a neves gyár mással ezt, mint a népszerű Le Mans modelljének egy speciális változatával. A modell az olasz márka egyik legsármosabb típusa az utóbbi évtizedben. Nemrég kapott egy alapos felfrissítést, amellyel remélhetőleg fenntartja a keresletet, amíg a jelenlegi tulajdonos, az Aprilia segítségével fejlesztett teljesen új modell le nem váltja majd.
Az Aprilia szándékai szerint emelni kívánja a Moto Guzzi termelését, és megpróbálja majd elérni, hogy a történelmi márka visszaszerezze korábbi népszerűségét és piaci részesedését egyaránt.

Az Olaszországban a márka szerelmesei által csak Eagle of Mandello néven emlegetett Guzzi most egy speciális modellel ünnepli születésnapját. Az alap a V11 sport-túragép, amelyet mindenféle jóval láttak el és így megszületett az egyedi Le Mans verzió. Az új félidom egy sportosabb kinézetet ad a gépnek, de ezzel az aerodinamikája és a szélvédelme is jelentősen javult.
Ezzel már bárki bátran vállalkozhat egy hosszabb túrára is. Az egyik legfontosabb diszítés maga a fényezés, amely kétféle lehet, egy ezüstszürke (Cristal Cuvée) és egy vörös (Le Mans Red). A motorblokk a jól ismert 90 fokos, léghűtéses V motor, amely jelenleg 91 lóerőt kínál 7800-as percenkénti fordulaton.
Jelenleg a modell csak Olaszországban kapható, de pár héten belül korlátozott darabszámban elérhető lesz más európai országok vásárlói számára, valamint még az őszel az amerikai kereskedőknél is.