Italjet Jupiter

2001.06.26. 14:05

 
   
   

Az olasz Italjet egy nagy robogót jelentett be, amelynek neve szerényen Jupiter lett. A motor formája követi a kategóriában elfogadott irányvonalat, a blokkot viszont a Yamahatól kölcsönzik. A formatervezés érdekessége, hogy a kínai Jincheng konszernnel közösen készültek a tervek.

A márkának különben ez a második maxi robogója, az első a Millenium nevezetű volt. A tervezők fő célja ennél a modellnél a komfort és a biztonság. A hossza 2.10 méter és meglepően alacsonyra került a súlypontja. A legjellegzetesebb vonása a bicajnak az agresszív első fényszorói, amelyek vonala végig fut a műanyag elemeken is. A váz egy nagy szilárdságú acélcsőből készül, és ahol a legnagyobb nyomásnak van kitéve, ott több helyen is külön megerősítették.

Megemlítendő még a hátsó rugóstag, amely négy fokozatban állítható, valamint az első tárcsafék, amely robogóknál tekintélyes, 250 milliméter átmérőjű. A Jupiter motorját a Minarelli gyártja a Yamahának. Ez egy 250 köbcentis, négy ütemű blokk, amelyet azért választottak mert mind a városi közlekedéshez, mind a hosszabb távú utazásokhoz egyaránt megfelelő, és ezenkívűl igen csendes és tiszta üzemű darab.