Yamaha krosszisták

2001.06.27. 11:05

 
   
   

A Las Vegas-i bemutatón nemcsak a nagy V2-es rajongók találhattak újdonságokat, hanem a krosszisták is. Ugyanis a Yamaha itt mutatta be a 2002-es krossz kollekciójának legfrissebb darabjait.

Az YZ125 és YZ250 elég részletesen át lett dolgozva, mint ahogy az a krossz versenygépeknél már megszokott. Mellettük az YZ85 is teljes egészében újjászületett, az új 85 köbcentis határ bevezetése miatt. A két nagyobb modellnél a motorblokkot tovább erősítették, új alkatrészeket kapott (résvezérlés, dugattyú, kipufogószelep és vezérlése), ezenkívűl új a karburátor, a hűtő radiátor, a kipufogó rendszer, a légszűrőház, a gyújtás elektronika programozása, a váltómű és a kuplungszerkezet.
A vázat szintén áttervezték, és nagyobb átmérőjű acélcsővekből készül jövőre, ami ráadásul könnyebb is elődjénél. A teljes futómű és a hátsó lengővilla is alapos javításokon esett át, de a fékek, a kerekek és a gumik sem maradtak ki az átalakítások hosszú listájából.

Nincs is ezen a sok fejlesztésen mit csodálkozni, mert a krosszgépeknél minden évben legalább kisebb, minden második évben ilyen nagyobb változtatások történnek.
Természetesen némileg átalakultak a négyütemű gépek is (YZ426F, YZ250F, WR426, WR250), de itt kisebb mérvűek a fejlesztések.

Bővebben itt leshetitek ki a részletes információkat a Yamaha 2002-es krossz modelljeivel kapcsolatban.