Gyártásba kerül a Sachs Beast

2001.07.02. 12:54

 
   
   

A Sachs által a tavalyi müncheni Intermoton bemutatott elképesztő formatervezésű motorkerékpár tanulmány, a Beast, úgy néz ki, sorozatgyártásba kerül. Az 1000 köbcentis V2-es mindössze 145 kg súlyú és a Suzuki Katana formatervezői által kapta szenzációs kinézetét.

Sajnos a motor nem a Folan V2-esét kapja meg, mint eredetileg a Sachs tervezte. Ugyanis a Folan által tervezett blokkot nagy mértékben át kellett volna alakítani ahhoz, hogy teherviselő elemként tudjon részt vállalni a váz terheléséből. A Sachs kész volt részt vállalni a fejlesztés költségeiből, de a Folan és a társcége a Highland bankcsődje után kénytelen volt más partner után nézni.

Így két lehetőség maradt, a saját gyártású motor, vagy valamelyik japán gyártótól bevásárolni egyet. A Sachs a saját fejlesztés mellett döntött, amelyet akár utcai, akár sportmotorokba is adaptálhatunk, mondta el Harmuth Hahn, aki a fejlesztésért felel a cégnél. Így igen nagy a valószínűsége, hogy a Beast az utcai forgalomban is feltűnik majd. Az egyetlen változás az eredeti formatervhez képest a rendszámtábla tartó és a tükrök lesznek. Nemcsak a dízájn, hanem az ára is igen exklúzív lesz.