Bandita ala Alcatraz

2001.07.02. 12:54

 
   
   

A Suzuki France szövetkezett egy kicsit a Tuning Formula nevű szintén francia céggel, és ennek eredménye képpen megszületett a Suzuki Bandit 1200-esnek egy speciális kiadása, az Alcatraz.

A Bandit eredeti kormánybilincseit lecserélték egy egy tagból álló könnyűfém alkotásra, amelybe a bicaj sorozatszáma van bele gravírozva, ami 1 és 250 közti szám lehet, mert csak ennyi készül belőle összesen. Az új, egyenes kormány könnyűfém kormányvégeket kapott, amelyek mindkét végére egy-egy Suzuki logo lett gravírozva. Szintén könnyűfém ötvözetre cserélték a széria lábtartókat, melynek lábvédő része egy stilizált Suzuki logo.

Néhány praktikus tuninggal is gazdagodott a Bandit, úgymint egy egyedi kipufogó rendszer, egy félidom burkolat, és egy kis szélvédő. A motorblokk két oldalt ütközés védő gombákat kapott. A speciál gépek ára kb. 2.5 millió forint, ami úgy 400.000 forinttal több, mint a széria modellek ára.

Franciaországban nagy siker lett ez az átalakított, korlátozott kiadású Bandit, kb. 2 hét alatt elfogyott mind a 250 darab. Nem tudom lesz-e egyáltalán valaha nálunk forgalmazó, aki felvállalná 1-1 speciál széria megjelentetését, de szerintem biztos sikert aratna vele, még ha jóval kisebb példányszámban kerülne is a piacra.