A tananyag: helyes testtartás, kanyarodás, fékezés, és koncentráció

2001.07.10. 10:12

 
   
   

Kevin Schwantz korábbi gyorsasági motorversenyző és az 1993-as év 500 köbcentis géposztályának világbajnoka megnyitotta motoros iskoláját az USA-beli Road Atlanta Motor Sports Center-ben. Az iskola célja, hogy magabiztosságot adjon tanulóinak és megtanítsa őket azokra a készségekre, amellyel optimalizálják gépeik használatát. Az egy napos kurzus felöleli a tantermi, elméleti és a gyakorlati foglalkozásokat egyaránt az izgalmas Road Atlanta versenypályán.

Az osztály létszám max. 30 fő, és a pályán 1,3 oktató jut minden tanulóra, ami igen magas arány. Az árban benne van egy vadonatúj Suzuki GSX-R 600 vagy SV 650 bérlése, valamint lehetőség van jó minőségű védőfelszerelés kölcsönzésére is, mivel a tanfolyamon a biztonság elsődleges szempont. Az osztályok, amelyek váltakozva vannak a pályán 3 szintre vannak besorolva, úgymint Kezdő, Középhaladó és Haladó. Ez utóbbit Kevin Schwantz vagy főoktatója, Lance Holst vezeti. 12 osztály van, amely magába foglal olyan témákat, mint a helyes testtartás, kanyarodás, fékezés, futómű beállítás és koncentráció.

A kezdeti pálya szekció teljesítése után lehetőség van arra, hogy két vagy több kifejezetten a vezetésre koncentráló órákat lehet venni, amikor minden egyes tanulóval külön oktató foglalkozik. Amikor a napi órák befejeződnek, akkor bárki részt vehet egy nyílt szabadedzésen a 2,54 mérföld hosszú pályán. Alapjában véve a tanfolyamok célja, hogy minden szintű motoros fejleszthesse ügyességét, tudását, de az is hogy nagyszerű szórakozást nyújtson mindenkinek. Az oktatás egészen októberig folyik. Kár hogy nekünk magyar motorosoknak nincs ilyenre lehetőségünk a két versenypályánk ellenére sem, hogy ismert magyar versenyzők szervezett oktatás formájában átadják tudásukat, pedig valószínűleg erre egyre nagyobb lenne a kereslet.