Colin McRae superbike-ot tesztel

2001.07.10. 11:17

 
   
   

A már korábban Rally Világbajnokságot nyert és jelenleg is vezető Colin McRae egy gyári Suzuki GSX-R 750 superbike motorkerékpárt fog tesztelni a nagy nyári Suzuki GSX-R fesztiválon (régebben már hírt adtunk erről), az angliai Brands Hatch versenypályáján, augusztus 3-án. Elég nagy váltás lesz ez azért a repülő skótnak, aki mellesleg nem lassan szokott haladni Ford Focus-ával, bár tulajdonosa egy vadonatúj Suzuki GSX-R 1000-nek is, amellyel otthona környékén szokott körözgetni.

A 32 éves pilóta igen izgatott a lehetőségtől, hogy versenypályán próbálhassa ki motoros tudását. Colin elmondta, ezelőtt csak egyszer ment pályán motorral - Knockhill-en. Nagyszerűnek találta, hogy képes volt gyorsan menni, relatíve biztonságban. Alig várja, hogy Brands Hatch-en újból körözhessen, bár egy kicsit azért ideges. Reméli először zárt kapuk előtt kipróbálhatja majd a versenygépet és azt, hogy képes lesz-e a teljesítményét kezelni egyáltalán. Kihangsúlyozta, hogy nem utasíthatta vissza egy gyári superbike kipróbálásának a lehetőségét, mert ilyen még az ő életében sem volt eddig és valószínűleg nem is lesz túl sokszor.

McRae különben jó barátja a Brit Superbike bajnokságban hajtó skót John Crawford-nak, ezért az ő Crescent Suzuki Factory Squad elnevezésű csapatától kapják majd a GSX-R 750-est is, amivel egy pár bemutató kört tehet majd Brands Hatch-ben. Azután fogja csak ezt megcselekedni, amikor már beszélt a nézőkkel, meg kiosztott már néhány autogramot, mert ki tudja, lehet utána már nem lesz kedve.

Az eseményen, mint arról már hírt adtunk a korábbi GP sztár Kevin Schwantz is jelen lesz, valamint rengeteg program, esemény, többek közt Suzuki kaszkadőr show, koncertek, és a Suzuki Performance Riding School oktatást tart a gyors és biztonságos pályamotorozásból. Niall Mackenzie - aki az angolok egyik nemzeti hőse motoros fronton -, szintén ott lesz, és állítólag igen fontos bejelentésre készül a népek előtt.