A porondon: HONDA NAS

2001.07.11. 13:03

 
   
   

Egyelőre semmiféle műszaki adattal nem szolgál a Honda új gyermekére a Honda NAS-ra vonatkozólag. Ami látszik, az az egykarú felfüggesztés, amit egyaránt alkalmaztak elől és hátul. Az első lengőkar karbonszál és alumínium alkatrészekből épül fel, ehhez hasonlót eddig Cannondale' mountainbike-okon alkalmaztak.
Az egy darab első úszó féktárcsa óriási kerületű, ugyanis nem a kerékagyra rögzítették azt, hanem a felni szegélyére, ahogy ezt már egy-két tuning féket gyártó cégnél láthattuk.
A vízhűtéses V motor hűtőjét a hátsó idom alá rejtették, ahogy azt a konkurenciának számító Benelli Tornado-nál is megoldották. A ruházat persze szénszál, de nem spóroltak az ultra könnyű, ám nagyon erős titán alkatrészekkel sem.
Négy projektor fényszóró található a tömzsi fejidomban. Ezen kívül a kompakt műszer, valamint a kapcsolók varázsolnak tiszta, spártai küllemet a különleges gépnek.

 
   
   

Martin Manchester, a Honda R&D Americas projekt managere szerint ez az elképzelés a jövőbeni motorfejlesztések új irányvonalát mutatja meg. Megerősödni látszik az érzelmi kötődés a tulajdonos és a motorja között. Ezt a bensőséges kapcsolatot szeretnék kiaknázni a tervezők, akik az esztétikai élmény megvalósulását tették előtérbe, valamint különleges technikai megoldásokat alkalmaztak az új sport motor megteremtése során.

Persze árat még nem közölt a gyár, és azt sem, hogy hol lehet megvásárolni ezt a sok rajongó érdeklődésére számot tartó gépet. Amint bocsát ki a Honda információt, igyekszünk olvasóinkat tájékoztatni. Hátha kerül egy ilyen gyöngyszem Magyarországra is.