George Clooney jótékony motorozása

2001.07.13. 13:29

 
   
   

A sebesség megmentheti az életed. Most az egyszer a szlogen azt takarja, amit valójában is jelent, gyors életmentést. És nem kisebb személyiség, mint az amerikai színész sztár, Goerge Clooney adja arcát a kampányhoz, amelyben a Running Heart Foundation-t népszerűsítik, az olasz Pronto Cuore szervezettel közösen.

Az új projektnek - amelyet pár napja Milánóban bocsátottak útjára- a célja, hogy olyan új elsősegély egységeket hozzanak létre, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a kórházak kardiológiai osztályaihoz. A gyakorlatban ez egy promóciója annak a gyors beavatkozást biztosító, speciálisan felszerelt robogókkal ellátott csapatnak, akik szív problémákban szenvedőknek tudnak minél hamarabb segítséget nyújtani. És ezt ugye senki sem tudná jobban reklámozni, gondolták Olaszországban, mint a Vészhelyzet amerikai sztárja, George Clooney, alias Ross doktor.

Nyilván nem csak egyszerűen egy hollywood-i sztárra volt szükségük, hanem olyan valakire, akinek kapcsolata van a kórházi munkával is, legalább szerepe szerint és ugye Clooney nagy hobbija a motorozás. Egy kicsit ironikusnak tűnhet ugyan, de épp egy, a női szíveket kettétörő színész pont azért kampányol, hogy minél több embert menthessenek meg szívbetegségektől. Igaz Clooney személyisége sokban segítheti az alapítványt abban, hogy nemzetközileg is minél több figyelmet kaphasson.

Nem marad sokáig a mozgalom Olaszországban, az alapítvány támogatói, köztük Clooney, már tervezi, hogy kiszélesítik a kétkerekű vészhelyzeti gyors beavatkozást támogató kampányt Francia-, Német-, és Spanyolországra is. A projekt számíthat többek közt a BMW Italy támogatására is, akik BMW C1 típusú robogókkal látják majd el az orvosokat. A járművek az összes dologgal fel lesznek szerelve, ami szükséges a szívbetegek ellátásához. Az mindegyikben lesz defibrilátor, oxigén palack, EKG készülék és mindenféle gyógyszer, ami az ilyen jellegű problémák kezeléséhez szükséges.