Készülőben az új Aprilia motorok

2001.07.25. 10:21

 
   
   

Olasz források megerősítették, hogy az Aprilia egy kisebb V2-es és egy egyhengeres erőforrást fejleszt a közeljövőben bemutatandó új modelljei számára. Nem az RSV motorjának csökkentett űrtartalmú verziójáról van szó, hanem az olasz cég teljesen új blokkokat fejleszt.

A V2-es kapacitása 650 köbcenti körül lesz majd, és az Aprilia ennek felhasználásával szándékozik komoly ellenfelet állítani a kategóriában olyan sikeres gépek ellen, mint a Suzuki SV650 vagy a Ducati Monster 600. Ugyanis ez a két motor a két legnagyobb számban értékesített kétkerekű a motorkerékpárok piacán Olaszországban (a robogókon kívül).

Az egy hengeres blokkról olyan hírek terjedtek el, hogy az tulajdonképpen az RSV motorjának a fele lenne 500-650 köbcenti közti hengerűrtartalommal. Jelenleg az Aprilia a Rotax-tól vásárólja endurói számára a 650 köbcentis, egy hengeres négyütemű erőforrásokat. Az egyelőre még nem tisztázott, mikor is láthatjuk majd az első motorkerékpárt az új blokkokkal, bár Francesco Rapisarda az Aprilia-tól megjegyezte: Valami új dolog már látható lesz a Milánói Kiállításon idén szeptemberben tőlünk.