Legördült a százezredik

2001.07.18. 11:09

 
   
   

A Ducati Motor Holding S.p.A. Július 16-án bejelentette, hogy a százezredik Ducati Monster legyártásának alkalmával elindítja népszerű modelljének egy teljesen új verzióját, a Monster 620 i.e.-t.

Az új Monser megőrzi elődjének formáját, de a motor és a futómű fejlesztésekben felhasználják a Ducati versenygépeknél használt technológiákat. A Monster 620 i.e. kérkedhet a sikeres Monster S4-től származó vázzal és a rugózással, és egy teljesen új 620 köbcentiméteres elektromos benzinbefecskendezéses motorral. A gyártó 60 lóerőt ígér, ami 13%-kal több, mint amennyi a mostani hatszázas Monsteren mérhető. Egyébként eddig ez volt a legnépszerűbb motor az olasz motorgyátás története során..

"1993-as bevezetése óta a Monster keresztülment számos fejlesztésen, változtatáson, de a 620-as Monserrel valami egészen újat alkottunk"- nyilatkozta Carlo Di Biagio, a Ducati főigazgatója, - " A 620-szal új szinteket állítottunk fel a motorkerékpár gyártásban. Ez lesz az egyetlen 750 köbcenti alatti motor a naked vagy standard szegmensben, amelyik benzinbefecskendezéses motorral rendelkezik, megfelel az EURO2 emissziós követelményeknek, és még könnyebb is, mint a kategóriájába tartozó többi motor. Egyszerre adja motorosának egy cafe racer adta vidám motorozás lehetőségét, és az eddigieknél még sportosabb gép adta izgalmat.

További információk az újdonságokról illetve az idei motorokról a Ducati hivatalos honlapján található.