Melyik sisakot szeretjük?

2001.07.19. 11:26

 
   
   

Na nem mi, hanem az amerikaiak. A J D Power 9.000 amerikai vásárlót kérdezett meg azok közül, akik új motort vásároltak a múlt évben, és ehhez természetesen új sisakot is vettek. A kérdések közt szerepelt, milyen módon vásárolták a sisakot, mennyit fizettek érte, és mennyire elégedettek a sisakkal a használat során.

Az évente elvégzett tanulmány összesített sorrendje sokak számára nem meglepő, első az Arai, második a Shoei és harmadik az AGV. A régi közmondás, miszerint annyit kapsz, amennyit fizetsz, igaznak bizonyult az Arai sisakoknál, mondta Stephen Crewdson a J D Power kutatója. Állítása szerint igen erős összefüggés mutatható ki a sisakokért fizetett ár és a vásárlói elégedettség között. A legmagasabban árazott márkák túlteljesítik a vásárlóik elvárásait, köszönhetően a termékeik komfortjának. Ezek a drágább sapkák általában könnyebbek, jobban szellőznek, könnyebben bekapcsolhatóak, mint az olcsóbb modellek.

A csúcs márkák szintén jó munkát végeznek a vásárlói lojalitás építésében. A felmérés rámutat, hogy ezeknek a márkáknak a vásárlói mindössze 3 százaléknyian tervezik más gyártótól vásárolni következő fejfedőjüket.

A J D Power elkészítette a listáját a vásárlók által legfontosabbnak tartott tulajdonságoknak, amelyek döntőek egy sisak megvásárlásánál (a fontosság sorrendjében): jó illeszkedés a fejre és komfort, súly, könnyű zárás, szellőzés, szín/design, csöndesség, párásodás mentesség, karc állóság, a plexi könnyű cserélhetősége.

Az Arai szóvivője szerint termékeik sikeressége leginkább abban rejlik, hogy az általuk tervezett sisakok jobban passzolnak az vásárlóik fejére, mint a versenytársaiké. Ez annak is köszönhető, hogy sisakjaik 3 különféle fejformára készülnek, úgymint az amerikai, az európai és a távol-keleti típusok.