Nyomul az Aprilia

2001.08.03. 20:13

 
   
   

Az Aprilia különféle források szerint tovább kívánja növelni modell palettáját. Az tiszta sor, hogy az Aprilia több egy olyan cégnél, mint aki történelmi olasz motorkerékpár gyártókat kebelez be, úgymint a Laverda, és a Moto Guzzi. Nos nem, az Aprilia komoly pénzeket fektet be mindkét cégbe, és nagy fejlesztések, új modellek sokasága várhatók a megtámogatott híres márkáktól.

Mindezek mellett az Aprilia-nak még ennél is nagyobb tervei vannak. Ivan Beggio, aki a legnagyobb olasz motorgyártónál valóságos csodát vitt véghez az elmúlt 10 év alatt, nagy szerelmese az enduró és krosszmotoroknak még fiatal korából. Valójában az első Aprilia is egy off-road gép volt. Nemrég voltak olyan hírek, hogy megveszik a KTM gyárat, de ebből semmi se lett. De az biztos, hogy az Aprilia off-road gépeket fog gyártani, a kérdés csak az, mikor.

Ha az Aprilia belép az off-road piacra, valószínűleg azon nyomban versenyképes motorokkal áll rajthoz a motokrossz és enduró világbajnokságokon. A versenypályákon a japán gyártók rémének emlegetett olasz gyárnak igen sok tapasztalata van a gyorsasági versenyzés terén, amiből pár dolgot biztosan eredményesen adoptálhat a dagonyázók világába. A leggyorsabb módja ennek az lenne, ha megvenne egy kisebb off-road gyártót, mint például a Husaberg-et, amelynek kiváló tapasztalatai vannak ezen a téren a versenyzésben.

Aztán az Aprilianak már csak a saját formatervét kellene ráhúzni a másik cég gépeire, plusz pár saját mérnöki dolgot átvinni az átvett modellbe, és kész is lenne az új off-road versenygép. Hát érdekes lesz majd látni, amint az Aprilia újabb területen veti meg lábát, és kergeti őrületbe a nagy japán gyártókat.