Bostrom nyeregben van

2001.08.03. 20:19

 
   
   

Az amerikai Ben Bostrom jelenleg kirobbanó formában versenyez. Az utolsó hat Superbike világbajnoki futamból ötöt megnyert. A legutóbbi két Brands Hatch-i futamon azt a Neil Hodgson-t verte meg kétszer is, akinek ez a pálya a hazája. És mindezt úgy, hogy igazából idén a tavalyi halovány szereplése miatt nem az első számú gyári Ducati csapatban kapott helyet.

Egyelőre még nincs aláírt szerződése a 2002-es idényre, de ahogy hírlik, a Superbike világbajnoki csapatok menedzserei a lába előtt hevernek. Mindez nemcsak a mostani jó teljesítményének köszönhető. Bostrom igen megnyerő modorú, jóképű (igazi kaliforniai szépfiú), így nem meglepő, hogy a srác a szponzorok álma. Külföldi motoros újságokban megszámlálhatatlan hirdetés jelenik meg a Ducati és az Alpinestars cégektől, amelyekben ő szerepel. Ez és a mostani siker szériája csak tovább emeli ázsióját, egyértelműnek tűnik, hogy bármelyik gyári csapatnak főnyeremény lehet jövőre.

Mindamellett döntése korlátozott, mivel a márka, amely közül választhat a Ducati, vagy a Ducati. Idén újfent ez a márka a domináns a világbajnokságon, a 996-os és Ben úgy versenyeznek, mintha egymásnak lennének teremtve. Mindenképpen V2-es motoron akar maradni jövőre, ezt megtehetné a Hondával vagy az Aprilia-val is, de ezzel nagy kockázatot vállalna, mert azok kezelhetősége nyilvánvalóan más. Ez a kockázat áll arányban azzal, hogy a fent említett két gyár mekkora pénzösszeget tud majd ajánlani Ben Bostrom-nak, aki azért nemrég kijelentette, hogy még a Ducatin belül sem szeretne csapatot váltani. Persze azon se csodálkozzunk majd, ha mégiscsak máshol látjuk jövőre, pénz mond okosságot, vagy valahogy így van a közhely.