Csődben a Voxan

2001.08.08. 10:28

 
   
   

A Voxan csődeljárást kért saját maga ellen, annak ellenére, hogy a tele van megrendelésekkel új motorjaira, és várólistákra van szükség az új megrendelések felvételénél. A francia gyártó, amely saját benzinbefecskendezéses 1000 köbcentis V2-es blokkjai köré épít különféle rendeltetésű gépeket, ennek ellenére mégsem adja fel.

A főnökök kijelentették ez nem a gyártás végét jelenti, hanem ez egy pénzügyi problémára utaló csődvédelmi eljárás, így szükségszerű következménye a növekedésnek. Az értékesítés egyelőre csak Európában folyik, de ha minden a tervek szerint megy, akkor nemsokára Angliában is megjelenhetnek a Voxan-ok, és ez még csak a kezdet.

Jelenleg a Voxan 150-200 darab motort épít havonta, de 400-500 darabra kap megrendelést, ami miatt a várólista egyre csak növekszik. De mivel a pénzügyekkel most nem jól állnak, nem képesek a gyártókapacitást sem növelni. A gyár próbálja fokozni a termelékenységet, és folyamatosan kutat újabb pénzügyi befektetők után.

A cég elnöke azt nyilatkozta, a likviditás egy technikai művelet, amely biztosítja számunkra, hogy tovább növeljük tevékenységünket, és további három hónap haladékot szerezzünk, ameddig új befektetők érkezhetnek hozzánk. Igen magabiztosan nyilatkozott az új partnerek megtalálásában, akik majd segítenek a növekedés finanszírozásában és ezzel a megrendelések teljesítésében, még mielőtt a gyárat a pénzügyi nehézségek bezárásra kényszerítenék.