Japánban divat a brit replika

2001.08.14. 10:25

 
   
   

A japánok annak ellenére, hogy technikailag a legkifinomultabb motorokat gyártják, mégiscsak a régi angol motorgyártás híres típusaiért rajonganak. És mivel Japánban a kereslet kielégítése az elsőrendű üzleti szempont a Honda nem akarja ezt kiaknázatlanul hagyni, így jövőre a Honda bemutatja a GB400RS-t.

Az új modell a jelenlegi, 1998-ban bemutatott, szintén retro gép CL400-ra hasonlít majd, az MCN grafikusa ebből rajzolta meg az újdonság feltételezhető körvonalait. A GB400RS az előd CL 397 köbcentis, 4 szelepes, egy hengeres blokkját örökli meg, amely a régi szép napokra emlékeztető 30 lóerőt ad le 7000-es percenkénti fordulaton. A váz szintén az előd modell acél vázát kapja majd meg, de a formatervet átdolgozzák, hogy a motor még jobban a 60-as évekbeli gépekre hasonlítson.

A legfontosabb változás az üzemanyagtankot érinti, a CL400 hagyományosan formázott tankja helyett egy sokkal inkább könnycsepp alakú tankot kap az új modell, krómozott oldalfallal, és gumiborítással a vezető térdeinél. A motor várhatóan jövő tavasszal kerül a boltokba, alig 1.2 millió forint körüli áron, de valószínűleg nem hozzák majd át Európába, maximum a szürke importon keresztül bukkanhat fel pár darab.