Tavullia megünnepelte Rossit

2001.08.17. 09:55

 
   
   

A sachsenringi verseny után majdnem egy hónapos pihenő következett a GP pilótáknak. Valentino Rossi hazatérését szülővárosába Tavullia-ba ünneplő tömeg fogadta, és óriási partit rendeztek tiszteletére. Az eseményt Rossi szurkolói klubja és Pesaro közössége szervezte. A két napig tartó motoros fesztiválnak természetesen Rossi volt a központi figurája, akinek hódolói tisztelettel adóztak.

A bulin, az ünneplésen kívül volt motor kiállítás, fotógaléria, Rossi trófea kiállítás, valamint egy motoros kirándulás a középkori Gradara városába, ahol egy történelmi kastélyt tekintettek meg. A kis faluba sereglett szurkolók tömegének a fő attrakció természetesen az volt, hogy testközelben lehettek bálványukkal, Valentinóval. A partin videó-vetítés is volt, ahol Rossi maga kommentálta az eseményeket a GP futamokon, valamint tombolát is rendeztek, melynek díjai a Valentino által dedikált sisak, önéletrajzok és más ajándékok voltak.

A másik nagy szám a rendezvényen a Benelli motorkerékpárgyár 90. születésnapjának megünneplése volt, amelyen olyan legendás olasz versenyzők jelentek meg, mint Paolo Campanelli, Tarquinio Provini és Franco Uncini. A buli után Rossi egyből Japánba utazott, ahol Colin Edwards társaságában vesz részt a 8 órás suzukai versenyen, amiről még beszámolunk.