Már csak kék a Pampera

2001.08.21. 09:16

 
   
   

A főleg triál és krossz gépeiről ismert Gas Gas bemutatta az új Pampera modelljét, ami lényegesen különbözik az elődjétől. Az újdonság egyfajta triál és enduró gép keresztezése, és főleg terep használatra tervezték az "EnduPam"-nak is becézett kétkerekűt. A Pampera sokkal agresszívabbnak és erőteljesebbnek hat, mint elődje, és hasonlít a korábbi Gas Gas Endurocross-ra, ami nem is csoda, hiszen az idomzat, ami rajta van ugyanolyan kék, mint amilyen az előbb említett modellen volt látható, csak új formatervezéssel, elhagyva róla a szürke és fekete színeket.

A váz szintén újra lett gondolva, ovális profilt kaptak a csövek, amitől sokkal szilárdabbnak érezhető, de egyben könnyebb is a motor alapja. A lengővilla megerősített alumínium darab, és az újratervezést ez sem úszta meg. A futómű első része a legjobb off-road specialistától, a Marzocchi-tól származik, ugyanis előre 40 milliméter belső cső átmérőjű hagyományos teleszkópvillák kerültek, amelyek minden terepre megfelelőek. Hátul egy Boge rugóstag kap található, amely minden eddiginél jobb élményt kínál vezetés közben. A gumik: elől 21, hátul 18 colos Michelin-ek. Az új gépbe egy 249 köbcentis kétütemű erőforrást építettek be, amelyet a 250-es triál motorjukból kölcsönöztek. A blokk folyadékhűtésű, elektronikus gyújtás és egy Dell'Orto karburátor adja az alapot az üzembiztossághoz.

Mindent egybevetve a gép igen kívánatos lehet azoknak, akik régebben az Endurocross modellt akarták volna maguk alatt tudni, de akkor nem volt rá lehetőségük. A Pampera eladásai a jövő év elején indulnak majd, legalábbis külföldön.