Everts és Bervoets már aláírt

2001.08.22. 11:00

 
   
   

A négyszeres világbajnok Stefan Everts, és csapattársa Marnicq Bervoets jövőre is folytatja sikeres együttműködését a Yamaha csapattal a Motokrossz Világbajnokságon. Evertsnek az idei szezon igazán sikeresnek mondható eddig, mivel kétéves sérülése után idén az eddigi 10 futamból hetet megnyert, legutoljára a két héttel ezelőtti namuri futamot. Jelenleg 62 pontos előnnyel vezeti az 500 köbcentis géposztály világbajnoki pontversenyét, és mindössze 4 verseny választja el attól, hogy a motokrossz történelmében másodszor mindhárom (125, 250, 500) géposztály világbajnoki címe a birtokába kerüljön.

Az idei évre egyébként mindenki nagyobb párbajra számított a védő Joel Smets és Everts között, de Smets folyamatos sérülései és bukásai ezt megakadályozták. Marnicq Bervoets sem tudta hozni formáját kar sérülése miatt idén, de a nyár eleji műtét után ismét magára talált, Namurban második, az utolsó roggenburgi futamon pedig már első volt, és jelenleg 11 ponttal áll csak a második Smets mögött. Mindkét versenyző megerősítette, hogy pályafutását a Yamahá-nál folytatja a 2002-es szezonban.

 
   
   

A gyár motokrossz főnöke, Michele Rinaldi megjegyezte: "Tavaly megragadtuk a lehetőségét Stefan leszerződtetésére, annak ellenére, hogy sokan a kétségeiket fejezték ki vele szemben, a csapat és a Yamaha tudta mire képes. Miután számos alkalommal találkoztunk vele, láttuk hogy mind mentálisan, mind fizikálisan erősebb, mint valaha, így nem gondoltuk hogy szerződtetése bármiféle kockázatot jelent számunkra. Az idei év messzemenőleg beigazolta várakozásainkat, és várhatóan jövőre is folytatódnak majd sikereink."