Ducati Hodgson replika

2001.08.27. 09:53

 
   
   

A Superbike VB-n versenyző Neil Hodgson az angoloknál most legalább akkora sztár, mint maga idejében Carl Fogarty. A privát Ducati GSE Racing csapatban versenyző brit pilóta népszerűségét igyekszik kihasználni a Ducati gyár helyi képviselete azzal, hogy egy VB színekben pompázó utcai replikát dob piacra.

A gép természetesen korlátozott példányszámban készül, és a 996S modellre épül. A replika nem egészen olyan, mint az 1998-as 916SPS Fogarty superbike utánzat, vagy a mostanában kiadott speciális Monster S4. Mivel ez inkább az angol szurkolók kedvéért készül a szigetországban, és nem a gyár által megjelentetett speciális modell, de természetesen az olasz főnökök támogatásával és teljes mértékű garanciával épül.

A végső specifikáció és az ár egyelőre még nem ismert, de aki ilyet akar, az igyekezzen sürgősen jelentkezni a Ducati angol forgalmazójánál. Az ára várhatóan 10-15 százalékkal lesz magasabb, mint a széria 996S.

Az első, ami megragadja a figyelmünket, az a fényezés, ami megegyezik a GSE Racing által idén használt mintázattal. Az idomok alatt még számos változás tapasztalható majd, de a prototípuson ezeknek nem mindegyike található még meg, mivel ez csak a nagyközönség tesztelésére készült, hogy lássák, hogy mégis mekkora az érdeklődés egy ilyen replika iránt. A jelenlegi módosítások a széria modellekhez is elérhetőek, például a Termignoni teljes verseny kipufogórendszer, ami a Superbike VB kinézethez odavarázsolja a megfelelő hangokat.

Egyéb extrák a karbonszálas légbeömlők, és tank alatti oldal idomok, valamint a kuplung fedél, ami a szériában csak könnyűfém. A Termignoni csövek mellett egy átprogramozott vezérlőelektronikát is kap a gép, és ezek együttesével várhatóan 5-10 lóerő többletet sikerül majd elérni a széria 996S 123 lóerejéhez képest.