Kevin Schwantz még mindig tudja

2001.09.05. 15:33

 
   
   

A GSX-R fesztiválra való készülődésről már hírt adtunk korábban, nos múlt hónapban meg is tartották az eseményt a Brands Hatch.i versenypályán. A megjelent hírességek közül Kevin Schwantz egy 2002-es brit superbike bajnokság szabályai alapján épített GSX-R 1000-es géppel körözött, és olyan jó időket ért el, hogy okot adott ámulatra az ifjú brit versenyző generáció számára jócskán.

A motort a jól ismert Crescent Suzuki készítette fel, és ellátták Schwantz híres 34-es startszámával, valamint nevével. A legjobb körideje Kevinnek mindössze 2.4 másodperccel volt gyengébb, mint a hivatalos körrekord, annak ellenére, hogy ezt a pályát évek óta még csak nem is látta, és utoljára a 80-as években körözött itt! Hát hiába, akinek a lábában (kezében) benne van a boogie, annak nem kell sokat fényeznie magát.

A kavalkádban más egyéb Suzukis sztárok is felbukkantak pár gyors kör erejéig. Később aztán Kevin Schwantz visszatért a pályára, méghozzá Colin McRae rally világbajnok társaságában, aki szintén egy brit superbike Suzukit kormányzott. Volt még kiállítás, árverés a versenyzők emléktárgyaiból, közönség motorozás, meg nagy dínom-dánom. Viszontlátásra jövőre is.