Pucér Triumph TT600

2001.09.10. 12:29

 
   
   

A Triumph-tól már idén várható volt, hogy kijön egy idomaitól megfosztott TT600 variánssal. De az olasz Triumph importőr, a Numero Tre megelőzte a gyárat, és 50 pucér TT600-ast állított az olasz szalonokba Baby Speed néven.

Carlo Talamo tervező megszabadította az idomzatától a motort, mivel a divatőrült olaszoknak úgysem jön be az angol dízájn. A Monster hazájában egyébként is nagyon kapdosak a naked bike-ok, a Honda Hornet pl. sokszor vezeti az eladási listákat. A pucér Triumph olyan jól fogyott, hogy egyes források szerint most már maga a gyár fogja építeni, bár ezt a gyár természetesen tagadja. Annyit mondtak csak, hogy egy 600-as naked bicaj építése lehetséges, de most nagyon sok más dolgot fejlesztenek.

A széria naked 600-as várhatóan azért igencsak hasonlít majd az olasz tervezésű darabra, ami nem is csoda, hiszen a Baby Speed átalakításához szinte csak gyári Triumph alkatrészeket használtak fel. Az első lámpák például a Speed Triple-ről származnak. Az air-box két légbeömlője láthatóan megmaradt, bár a szériagyártásnál valószínű, hogy helyettesítik őket valami jobban a motor stílusába vágó elemmel.

A többi része a motornak ugyanaz, mint a TT600, azonban a versenyszerű, lefelé hajló kormányvégeket, egy egyenes komplett kormány váltja majd fel, hogy a naked bike érzés el ne vesszen. Ezen kívül krómozott tükröket kap a széria műanyagok helyett. A levetkőzetés eredményeképpen a motor súlya 185 kg körül lesz majd, ami 12 kilóval kevesebb, mint a TT600-é. Az áttételeket úgy módosítják, hogy a végsebessége kisebb, de a gyorsulása még jobb lesz. A hivatalos bemutatója hagyományosan az NEC Motorshown lesz, Birmingham-ben.