Olcsó endúró kezdőknek

2001.09.14. 15:57

 
   
   

Az első 2002-es Gas Gas Pampera motorkerékpárok megérkeztek, mellettük az idei Supermoto is feltűnt végre. A Pampera egy könnyű, kétütemű enduró, és a terepmotorozást kezdőknek ajánlja a gyár. Az üres súlya mindössze 100 kg körül van, ehhez 40 lóerő társul.

A blokk egyébként ugyanaz, mint a 250-es triál motorokban megtalálható. Nincs power szelepe, és inkébb a könnyed nyomaték leadásra van hangolva, mint sem a csúcsteljesítményre. Sajnos keveréket kell bele tankolni, pedig manapság már a kétüteműeknél is alap dolog a külön olajozás.

 
   
   

Azonban a Gas Gas azokat is meglepte, akik távol akarnak maradni a sáros ösvényektől. A Supermoto tavaly mutatkozott be Münchenben, de mostanáig váratott magára a szériagyártás. A gép egy szintén kétütemű 250 köbcentis erőforrást használ, egészséges 50 lóerővel és csak 120 kg. a száraz súlya. A futómű remek elemekből áll: WP első teleszkópvillák és Öhlins hátsó rugóstag.

Egy 400 köbcentis négyütemű változat is keszül majd ebből a motorból, hasonló lóerő adattal, és november tájékától érhető el kb. 1,9 millió forintért. A Pampera 250 ára 1,1, a Supermoto 250 1.6 millió pénz környékén lenne, ha majd itthon kapható lesz.