MV Agusta Ferrari bőrben

2001.09.25. 18:21

 
   
   

A Cagiva által gyártott MV Agusta F4 átment némi változtatáson, méghozzá a Ferrari F1-es világbajnoki cím megszerzésének a tiszteletére. A Ferrari ügyvezető igazgatója, Luciano Guerri rendelte meg ezen változtatásokat. Az úriember maga is nagy motorrajongó, nem csoda, hogy totális Ferrari külcsínt kért motorjához, amely a fotókat nézegetve teljesen rendben lett, akár a rajtrácson is állhatna a bicaj.

 
   
   

Immáron két egymást követő évben sétált el az Ágaskodó Paripa a világbajnoki címmel a tarisznyájában, de ennek ellenére ez a speciális modell nem várható a szalonokban, mindössze ez az egyetlen darab készült a Ferreri főnök megrendelésére. Az MV Agusta F4 Ferrari F1 a széria F4-es 750 SPR blokkját kapta meg, valamint két nyitott kipufogót, szénszálas idomokat, magnézium kerekeket és hátsó lengővillát.

A mérnök, Massimo Tamburini, aki képes volt úgy elegyíteni a két olasz cég karizmáját és tradícióit ebben a motorkerékpárban, ahogy az a motor versenyzés szellemiségének szimbólumát tükrözi Olaszországban.