Kétkerekűek Világa Párizsban

2001.10.01. 15:23

 
   
   

A párizsi motoros kiállítást páratlan sikerei után egyszerűen csak Mondial des deux roues-nak nevezik, azaz szerényen a Kétkerekűek Világának. A kétévente rendezendő nagy szabású esemény most visszatért Párizsba, egészen pontosan Versailles-ba.

Az 1999-ben rendezett show-ra 440 000 ember volt kíváncsi, és jelenleg is hasonló embertömeget várnak a rendezők. Pénteken nyitották meg a kapukat és egészen október 7-ig látogatható a kiállítás, tehát akinek van pár szabadnapja, most már tudja, mivel kell eltöltenie.

Az első napon a tavalyi 250 köbcentis gyorsasági világbajnok, Olivier Jacque látogatta meg a Shark és Yamaha standokat, és persze rajongóit. Rajta kívül rengeteg régebbi és jelenlegi francia motoros sztár tette tiszteletét a vásárban, úgymint Randy de Puniet, Jean Michel Bayle, Fred Bolley és Sebastien Tortelli. Az eseményen nem kevesebb, mint 50 újdonság bemutatása várható, szinte valamennyi gyártótól.

Az új Yamaha R1-től kezdve (amelyet már Milánóban hivatalosan is bemutattak) a Honda rengeteg újdonságán át, a Kawasaki, Suzuki és Ducati legfrissebb modellei lesznek láthatóak. Ezekről a modellekről egyébként hamarosan részletes bemutatókat közlünk. A nagy nevek mellett olyan újoncok is felbukkannak, mint a Renault, amely nemrég jelentette be robogó családját, és most egy 3 kerekű prototípust mutat majd be Ublo néven, várhatóan 2003-as forgalmazási időponttal.