Boszorkányosan szép kétkerekű Furia

2001.10.04. 12:31

 
   
   

Azok az őrült, de igen kreatív srácok, a Ghezzi & Brian műhelyből, bemutatták második tanulmány motorukat, a Furia-t, amely a Moto Guzzi 1100 köbcentis, 2 szelepes erőforrása köré építettek.

 
   
   

Giuseppe Ghezzi és Bruno Saturno még 1995-ben alapították cégüket, azzal a céllal, hogy versenymotorokat építsenek a Moto Guzzi erőforrásait felhasználva. Jelenleg egy ilyen típusuk vásárolható meg, az STW1100. Ez a gép sokkal könnyebb, mint a széria Moto Guzzi 1100, olyan 189 kg szárazon. Akik kipróbálták, mind igen elismerően nyilatkoznak a kezelhetőségéről. Ezenkívül az olasz SuperTwins bajnokságban számos győzelmet értek már el vele.

 
   
   

A barátok legújabb alkotása egy trendi naked bike, szintén a jól ismert Moto Guzzi blokkra épül. A váz a verseny változat STW1100-tól származik. De teljesen új idomzatot (már amennyi van rajta) és formatervet kapott. A futómű csak a legjobbaktól származik, előre Paioli felfordított teleszópvillák, hátulra pedig Öhlins rugóstag került. Az első féktárcsa kissé futurisztikus jellegű, a kerék peremére erősített hatalmas 420 mm-es tárcsa szinte már dízájn elemnek számít. A motor súlya a tervezők állítása szerint 190 kg alatt marad, és végsebessége eléri a 225 km/h-t. Áráról és elérhetőségéről egyelőre még nincs közelebbi információ, de olcsó biztos nem lesz.