Hyosung GT600, a megfelelő motor

2001.10.24. 09:40

 
   
   

Így aposztrófálja a koreai gyártó legújabb típusát: a megfelelő motor. Talán azért ily módon, mert ez a sportos roadster megfelelő a legtöbb felhasználási területen, a legkülönfélébb vásárlóknak. A Hyosung GT600 a cég saját V2-es két hengeres erőforrását használja, és talán ez az első eset, hogy egy koreai gyár a nyugati vásárlóknak is megfelelő motorkerékpárt épített.

A bicaj kicsit hasonlít a GS500-as Suzukihoz, bár annál sokkal sportosabb és jobb alkotóelemekből áll, úgy mint a felfordított első teleszkópvillák, sportos stílusú ülés, különálló utasüléssel, és magasan elvezetett kipufogódobbal. A 600-as motor 65 lóerő körül teljesít, amellyel a Monster 600 és a Suzuki SV650 versenytársa lehet. Nyilvánvaló, hogy a gyár nemcsak ennek az egy modellnek a kifejlesztésére költötte a sok pénzt, hanem további változatokat tervez a váz és a futómű elemek felhasználásával.

Az ára egyelőre még nem ismert, de a koreai gyártó modelljei mindig kedvező ár/érték aránnyal rendelkeztek, így várhatóan a GT600 sem fog 1.5 millió forintnál többe kerülni, amivel nálunk is nagy sikere lehet, ha egyáltalán lehet majd itthon kapni.