Sachs bombázó új néven

2001.10.24. 12:32

 
   
   

A Sachs frissen bemutatott roadstere a Suzuki Intruder jól bevált 800 köbcentis V2-es erőforrását használja. A formaterv mögött az a Target design keresendő, aki anno az eredeti Suzuki Katana-t megalkotta. A Sachs B-805 a jelenlegi Roadster 800 egy átdolgozott változata, amely kijelöli a gyár által a közeljövőben követendő formavilágot.

A váz, a motor, a futómű és az idomok egy része a retro stílusú Sachs Roadster-től származik. Nem lesz valami húde gyors motor, mivel a blokk csak 60 lóerőt produkál a 228 kg-os összsúlyhoz képest. De nem is a gyorsasági szakág meghódítására törekszik a géppel a gyártó, a formatervével igyekszik a figyelmet magára terelni. A Roadster kerek, régi stílusú első lámpáját, mini idomzattal ellátott, kormányra szerelt dupla projektoros lámpák váltották fel.

 
   
   

Az utasülés egy takaró elemet kapott, szintén a sportos kinézet miatt. A cég megerősítette, hogy tovább dolgozik egy teljesen új, 60 fokos, V2-es erőforráson, amit akár az angol CCM-mel közösen fejleszthet tovább. Így nem csoda, hogy a Milánói Motorkiállításon, ahol a B-805 bemutatásra került, egy standon állítottak ki a CCM-mel. Egyébként először a motor neve Bomb lett volna, de a szeptember 11-i események után B-805-re keresztelték át az újdonságot.