Fogarty lábát törte, ezért nem indulhatott a Superbikeren

2001.10.31. 10:20

 
   
   

Mindig egyedi versenyeknek adott helyt a belgiumi Mettet városa. Idén sem volt ez másként, a "Superbiker" elnevezésű extravagáns rendezvényre a MotoGP, a Supermoto, és a Motokrossz Világbajnokság színteréről kirándultak a kisvárosba a versenyzők, hogy az év egyik legszokatlanabb, és egyben legérdekesebb viadalát vívják meg.

Idén 15. alkalommal rendezték meg a hepeninget, amely két Supermoto verseny zajlott le az eltérő talajú pályán. A mettet-i pályán az aszfaltos, és a homokos részek váltogatják egymást, próbára téve a versenyzői képességek széles körét. A nézők most is szép számmal jöttek el, több mint 30000-en foglaltak helyet a lelátókon.

 
   
   

A 200 nevezett versenyző közt olyan egyéniségeket láthattak a szerencsések, mint a háromszoros korábbi, és az 500 köbcenti idei motokrossz világbajnokát, Stefan Everts-et, a korábbi négyszeres 500 köbcentis motokrossz világbajnok Joel Smets-et, a supermoto és a szupersport kategóriák egyik nagymenőjét Stephan Chambon-t, a francia Nemzetek Kupája győztes csapattag Yves Demaria-t, a kétszeres 250 köbcentis motokrossz világbajnok Fred Bolley-t, vagy az 500 köbcenti ex-világbajnokát, Jacky Martens-et.

Sajnos a korábbi négyszeres Superbike világbajnok Carl Fogarty nem lehetett jelen az eseményen, mint versenyző. Korábban hírt adtunk róla, hogy gőzerővel edz erre a versenyre, mivel a supermoto kategóriában szeretne visszatérni a versenysportba. Azonban a Ducati korábbi ásza eltörölte mindenféle mostani és jövőbeni szereplésének a reményét azzal, hogy az egy héttel korábbi tesztelések alatt összetörte CCM motorját, valamint saját jobb lábát. A csalódás csökkentése érdekében a szervezők Chris Walker négyszeres brit superbike bajnokot kérték fel helyette az indulásra, amely az angolnak az első ilyen jellegű kirándulása volt a supermoto szakágba.

A selejtezők során Stephan Chambon és Fred Bolley tűntek a leggyorsabbnak. Aztán az utolsó, mindent eldöntő "Superbiker-finaléban" Jürgen Kunzel nyert, Klaux Kinigadner és Stephan Chambon és Joel Smets előtt. Chris Walker a 15. helyen végzett.