Yamaha Bulldog különkiadás

2001.11.07. 10:31

 
   
   

A Yamaha bemutatott egy speciális verziót a nyár elején megjelent Bulldog-ból a milánói és párizsi kiállításon. Valószínű, hogy ez egy teljesen új modellként gyártásba is kerül később. Ha esetleg a Yamaha mégsem menne olyan messzire, hogy ezt az egyedi Bulldog-ot sorozatgyártásban készítse, nos akkor az alkatrészek egészen biztosan megvásárolhatóak lesznek egyenként a márkakereskedőknél.

Mastino Napoletano, aki az egészet megalkotta, megtartotta az XV1100 blokkot, de az idomzatot és sok más egyebet saját tervezésű elemekre cserélte le. A gépet a Nápolyi Masztiffról, a legerősebb bulldog fajtáról nevezte el tervezője. Az első lámpa teljesen át lett formálva, csakúgy, mint az üzemanyagtank, a kormány és a műszerek. A teleszkópvillák az FJR1300-tól származnak, a kerekeket 16 colosakra cserélték és kisebb, új féknyergekekkel szerelték fel a Bulldog variánst.

A Yamaha kérte fel a Global Design tervezőcéget az új formaterv elkészítésére. A cég egyik munkatársa elmondta: "A Bulldog az a fajta motor, amelyet tulajdonosai egészen biztos egyedivé szeretnének majd átalakítani. Nos mi is látni akartuk, mire vagyunk képesek, mennyire tudjuk megváltoztatni a kinézetét anélkül, hogy komoly műszaki változtatásokat eszközölnénk rajta."