A Victory amerikai motorkerékpár gyár 2002-es újdonságai

2001.11.07. 14:10

 
   
   

Ezentúl mindegyik Victory modellt az új Freedom V-twin, azaz szabadság elnevezésű kéthengeres V-blokkal gyártják. Ezen kívül két új túracirkálóval egészíti ki modellpalettáját, a V92TC-vel és a V92TC deluxe-szal az amerikai motorgyártó.

A Freedom motor egészen pontosan 1507ccm, és 25%-kal több lóerő szorult belé 10%-kal kisebb fogyasztással párosulva, mint az ezt megelőző Victory motorblokkokba. A Victory mérnökei finomítottak a motorblokk szinte minden részletén a Freedom kifejlesztése során. Az eredmény egy erős, gazdaságos fogyasztású motor lett kiváló gázreakcióval és javított motorozhatósággal kiélezve ezt az alacsony fordulatszámú tartományokra is.

 
   
   

Újra tervezték az égésteret, és a vezérműtengelyek profilját. A kompresszió arány 8,5:1-ről 9,2:1-re nőtt. Az új kiegyenlítő tengely az alacsony fordulatszámon motorozást könnyíti meg, és javítottak a kis sebességfokozatoknál kicsalogatható erő mennyiségen is. A hűtőrendszer is teljesen újra lett tervezve, a javított hatékonyságú léghűtést csökkentett méretű olajhűtővel és pumpával kombinálják. Az új blokk új kipufogót is érdemelt, a megnövelt átmérőjű kipufogó csöveket cserélhető kúpos végekkel látták el.

Ha valaki kedvet kapott, hogy ezt a különlegességnek számító motorkerékpárt megvásárolja, egyelőre repülőre kell szállnia, hogy a tengerentúlon vásárolja meg. Sajnos az árakról a Victory honlapján sem találtunk semmiféle információt.