Motor tuning francia módra

2001.11.14. 08:46

 
   
   

Egy francia tuning cég, a West Bike, alaposan felspécizte a jelenlegi GSX-R 1000-es egyik darabját. Mintha egy teljesen új motort látnánk retro fényezéssel. A 170 lóerő mindössze 161 kilogrammot cipel, ami egészen kiváló súly/teljesítmény arány. A hátsó lengővillát egy egyoldalas darabra cserélték le, és a kipufogórendszer egy 4 az 1-ben jellegű darabra változott, amelyet az ülés alatt vezettek el.

Az első széria féktárcsákat Beringer típusúakra cserélték, amely a cég szerint könnyebb és egyben még nagyobb fékerőt biztosít. A benzinbefecskendező rendszert átprogramozták a többlet teljesítmény érdekében. A francia cég közel 2.5 millió forintot kér az átalakításért, vagy 6 milliót egy komplett új motorért.

A cég nemcsak sportmotorokra specializálódott. A Suzuki Bandit 1200-esre nitrogén-oxid befecskendezőt szerelnek, amely így 188 lóerőssé válik a kéjgáz időtartamának idejére. Ennek az átalakításnak jutányos az ára, mindössze 600-800e forint körül van, amiben egy egyedi fényezés is benne foglaltatik.