Háromkerekű Merlin Roadster

2001.11.16. 10:51

 
   
   

A Reliant mindenkinek rémlik, mint a háromkerekű autók leghíresebb képvislője. A Corbin Merlin Roadster ennek a jelenkori modern követőjének tekinthető, de a 3 keréken kívűl nincs is több hasonlóság a két jármű között. Meglepő módon kevésbé praktikus, mint egy motor, mivel csak 1 személy részére kínál utazási lehetőséget.

A motorizáltsága sem egyszerű, egy Jim's Machine amerikai műhely által tuningolt 1737 köbcentis, 45 fokos V2-es Harley blokk, amely a bevatkozás után 102 lóerőt és busz mértékű 170 Nm-t tol a fékpadra. Az erőt egy négysebességes váltó (plusz rüki) juttatja el a 17 colos krómozott első kerekekre. A 3 kerekű váza acélcsőből készül, és az egyetlen hátsó kereket egyoldalas lengővilla tartja a helyén, amelynek a rugóstagja a motorokéhoz hasonló. Az első futómű inkább az autókéra hasonlít, független dupla lengőkarok vezetik meg az első két kereket. Mind a három keréken tárcsafék található, így a nagyon könnyű jármű rövid fékútja garantált.

A borítás üvegszálas műanyagból lett kiképezve, ami nem annyira haszontalan, ha valaki egyedül él, és napsütéses vidéken lakik, de esős hideg időben sajnos csak kevéssel nyújt több védelmet, mint egy motor idomzata. A belső bőrborítás a szériafelszereltség része, akárcsak a CD lejátszó. A gép csúcssebessége közel 180 km/h. Narancs, kék, fekete és ezüst színekben vásárolható meg a Roadster, amelynek minden példánya egyedileg és kézzel készül. Így nincs mit csodálkozni a közel 7 millió forintnak megfelelő angol fontnyi árán.